Welkom op mijn website. Hier toon ik je graag mijn werken en vertel ik over aankomende exposities
Home » Over Margreet Ras

Profielfoto Margreet Ras

Over Margreet Ras

Van jongs af aan ben ik bezig geweest met het praktisch gebruiken van allerlei materialen en het daarop toepassen van kleuren.
Vanuit die praktische toepassingen heb ik mij ontwikkeld door het lezen van kunstboeken, volgen van cursussen en vooral ook het kennisnemen van kunstwerken van anderen.

Over mijn werken

In sprekende kleuren en in vloeiende bewegingen voer ik de kijker binnen in mijn wereld van vrolijkheid en ongecompliceerd genieten. Het leuke van mijn schilderijen is dat je er steeds weer nieuwe figuren of een ander perspectief in kunt ontdekken: mijn werk is abstract, maar toch met herkenbare figuren zoals vogels, vissen, katten, en bloemen.

In nieuwere werken gebruik ik ook andere materialen, zoals kunsthars en in de natuur zowel hier als elders op de wereld gevonden voorwerpen, zoals hout, schelpen, veren of glas.

Praktijk is de belangrijkste leerschool geweest, aangevuld met cursussen op diverse gebieden.
In Zandvoort heeft Ted van der Leden gedurende een aantal jaren alle kennis op gebied van schilderen en schildermaterialen overgebracht. Kennisnemen van kunstwerken van vele anderen gaf richting aan mijn persoonlijke inspiratie, namelijk door:

  1. bezoek aan musea en exposities in binnen- en buitenland;
  2. lezen van boeken over kunstuitingen;
  3. volgen van de actualiteit op kunstgebied in kranten en tijdschriften;
  4. adviseren van anderen over kleuren en inrichting van huis of tuin;
  5. organiseren van exposities voor kunstenaars met het ontwerpen van de uitnodigingen daartoe.